Video o semináři Kněžského bratrstva sv. Petra

Kněžské bratrstvo svatého Petra (FSSP) je společenstvím kněží římskokatolické Církve, kteří slouží mše sv. a vysluhují svátosti v tradičním římském ritu a modlí se tradiční breviář. V roce 1988, kdy bylo založeno, disponovalo FSSP pouhými 12 členy. Mezi jeho příznivce patří řada biskupů a kardinálů včetně samotného papeže Benedikta XVI., který dokonce v minulosti vysvětil přímo v semináři FSSP několik kněží.

Kněžské bratrstvo svatého Petra (FSSP) je společenstvím kněží římskokatolické Církve (přesněji dle Kodexu kanonického práva „klerikální společnost apoštolského života papežského práva“), kteří slouží mše sv. a vysluhují svátosti v tradičním římském ritu a modlí se tradiční breviář. V roce 1988, kdy bylo založeno, disponovalo FSSP pouhými 12 členy. Mezi jeho příznivce patří řada biskupů a kardinálů včetně samotného papeže Benedikta XVI., který dokonce v minulosti vysvětil přímo v semináři FSSP několik kněží.

V současnosti má FSSP už dva semináře – v německém Wigratzbadu a v Dentonu v USA. V říjnu 2009 mělo 219 kněží a 140 seminaristů z 28 zemí světa. Jeden bohoslovec pochází z České republiky (pro čtenáře KL máme připravený rozhovor s ním, který zveřejníme v blízké době). Letos nastoupí do wigratzbadského semináře dva bohoslovci z Moravy. Jeden z nich vytvořil české titulky k videu o semináři v Dentonu, které rozhodně stojí za vidění.

Děkujeme za zdařilý překlad a přejeme všem našim bohoslovcům na přímluvu Panny Marie Boží pomoc a ochranu!

Video (28 minut) je rozděleno na 3 části (pokud se vám nezobrazují titulky, klikněte sem):