Katolický kalendář na rok 2015 vyjde v češtině i ve slovenštině

Pro četné čtenáře, kteří se ptali, zda i letos vydáme katolický kalendář jako v minulých dvou letech, máme dobrou zprávu: kalendář už se tiskne. Jakmile bude hotov, což bude kolem 10. listopadu, budeme vás informovat o možnostech jeho objednání. Distribuci v ČR bude letos zajišťovat Nakladatelství sv. Izidora.

Letos ve spolupráci s našimi slovenskými přáteli připravili i variantu se slovenským kalendariem a doprovodnými texty přeloženými do slovenštiny.

2014-11-04_43
Titulní strana českého kalendáře má vánoční tematiku, takže tím více se hodí kalendář jako vánoční dárek.
2014-11-04_44
Slovenská verse má na titulní straně fotografii Mše sv. z Vranova nad Topľou

Ke každému měsíci navíc bude stejně jako u předchozího kalendáře přiřazen i poučný či inspirativní text s katolickou tematikou a s obrázky. V kalendáři budou odlišeny postní dny, zasvěcené a doporučené svátky, dny pracovního klidu v České republice, změny času atd.

Pomoc při vydání

Stejně jako loni i letos s vděčností uvítáme podporu sponzorů. Chcete-li vydání kalendáře podpořit svým darem, pošlete přímo na náš účet 256077140/0300 s variabilním symbolem 2015.

Co bude kalendář obsahovat

–  Liturgickou událost, která připadá na daný den dle misálu 1962, zohledněny budou také místní svátky našich církevních provincií;

– třídu svátku a barvu mešních rouch;

– vyznačení příp. svátostin, které se ke dni dle římského rituálu tradičně pojí (např. žehnání pokrmů na Velikonoce, žehnání vína na sv. Jana atd.).

Odlišeny budou neděle, zasvěcené svátky a svátky doporučené. Postní dny budou vyznačeny dle tradiční předkoncilní praxe v našich zemích. Symbol ryby bude značit půst od masa, symbol prázdného talířku pak půst újmy.

Odlišeny budou také dny pracovního klidu v České republice spolu s pojmenováním civilního svátku.

U každé strany kalendária bude druhá, barevná strana s obrázky, modlitbami, texty apod. vztahující se k danému měsíci či nějakému svátku, který se v daný měsíc slaví.

Ukázka

Níže vidíte podobu kalendáře na březen 2015 (horší rozlišení je dáno pouze tímto obrázkem).

Takto bude vypadat kalendář pověšený na stěně
Takto bude vypadat kalendář pověšený na stěně
Takto bude vypadat kalendář pověšený na stěně
Takto bude vypadat kalendář pověšený na stěně