Katolický kalendář na rok 2016 vyjde v češtině i ve slovenštině

Někteří čtenáři se ptají, zda i letos vydáme katolický kalendář jako v minulých třech letech. Ano, kalendář právě dokončujeme. Jakmile bude hotov, což bude kolem poloviny listopadu, budeme vás informovat o možnostech jeho objednání.

Stejně jako loni ve spolupráci s našimi slovenskými přáteli připravujeme i variantu se slovenským kalendariem a doprovodnými texty přeloženými do slovenštiny.

2014-11-04_43
Titulní strana českého kalendáře.
2014-11-04_44
Titulní strana slovenského kalendáře.

Ke každému měsíci navíc bude stejně jako u předchozího kalendáře přiřazen i poučný či inspirativní text s katolickou tematikou a s obrázky. V kalendáři budou odlišeny postní dny, zasvěcené a doporučené svátky, dny pracovního klidu v České republice, změny času atd.

Pomoc při vydání

Stejně jako loni i letos s vděčností uvítáme podporu sponzorů. Chcete-li vydání kalendáře podpořit svým darem, pošlete přímo na náš účet 256077140/0300 s variabilním symbolem 2016.

Co bude kalendář obsahovat

– Liturgickou událost, která připadá na daný den dle misálu 1962, zohledněny budou také místní svátky našich církevních provincií;

– třídu svátku a barvu mešních rouch;

– vyznačení příp. svátostin, které se ke dni dle římského rituálu tradičně pojí (např. žehnání pokrmů na Velikonoce, žehnání vína na sv. Jana atd.).

Odlišeny budou neděle, zasvěcené svátky a svátky doporučené. Postní dny budou vyznačeny dle tradiční předkoncilní praxe v našich zemích. Symbol ryby bude značit půst od masa, symbol prázdného talířku pak půst újmy.

Odlišeny budou také dny pracovního klidu v České republice spolu s pojmenováním civilního svátku.

U každé strany kalendária bude druhá, barevná strana s obrázky, modlitbami, texty apod. vztahující se k danému měsíci či nějakému svátku, který se v daný měsíc slaví.